Welkom bij de roverscouts

Roverscouts zijn alle jeugdleden van Scouting die tussen de 18 en 21 jaar oud zijn. Roverscouts worden gezien als jeugdleden, omdat je als roverscout de laatste hand legt aan je jeugdperiode bij Scouting. De speltak sluit dan ook aan bij de ontwikkeling en ervaringen die je bij de explorers hebt doorgemaakt.

Als roverscout ben je helemaal zelfstandig. Geen leiding of begeleiding die achter je veren zit. Nee, jij en de rest van de roverscouts zijn compleet verantwoordelijk voor de opkomsten, weekenden en kampen. Dus een een leuke uitdaging!
Als roverscouts zet je de laatste puntjes op de i binnen de jeugdperiode van scouting, voordat je bij een interesse groep gaat of een eigen interesse groep start. Maar voordat het zover is heb je een leuke tijd bij de roverscouts en ga je leuke opkomsten tegenmoet. Wat dacht je van een nachtdropping? Of primitief pizza's bakken? Of een speltak organiseren voor een andere groep.

In de zomer ga je dan met de andere roverscouts op kamp, een kamp dat jullie zelf van top tot teen hebben georganiseerd. Van reserveren van het terrein/huisje tot over financiën en activiteiten. Een leuke uitdaging. 

Momenteel hebben we geen roverscouts

Contact Roverscouts : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.