Burgernet

Meld u nu aan voor Burgernet!
Veiligheid in uw woonomgeving is van groot belang. Veiligheid is niet alleen een taak van de gemeente, maar ook      van u. Wij kunnen uw hulp als burger goed gebruiken. Burgernet, een uniek samenwerkingsverband tussen     gemeente, politie en burgers, is een middel om een bijdrage te leveren aan die veiligheid.

 

Hoe werkt Burgernet?
Bij een overval, inbraak of vermist persoon kan vanuit de politiemeldkamer een Burgernet actie worden opgesteld.        Bent u deelnemer aan Burgernet en woont u in het betreffende gebied dan krijgt u een gesproken bericht of een SMS bericht op uw (mobiele) telefoon. In dat bericht wordt verteld wat er aan de hand is en wordt bijvoorbeeld gevraagd of u wilt uitkijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Als u naar aanleiding hiervan iets  ziet, kunt u dat doorgeven door het nummer 0800-0011 (gratis) te bellen. U komt dan rechtsreeks in contact met een medewerker van de politiemeldkamer. Op die manier helpt u bij de opsporing en levert u een bijdrage aan een veilige leefomgeving.

Aanmelden
Wilt u ook een actieve rol spelen bij de veiligheid van uw woon- en leefomgeving? Meldt u zich dan vandaag nog aan op www.Burgernet.nl Geen internet? Bel dan naar de gemeente Kerkrade op 14 045 en vraag om een aanmeldformulier. Dit moet u vervolgens invullen en (gratis) opsturen naar Burgernet in Maastricht. De adresgegevens staan op het formulier.

Hoe meer deelnemers aan Burgernet, hoe groter de kans dat gemeente, politie en burgers samen verdachte personen of voertuigen en/of vermiste personen opsporen en de veiligheid in onze gemeente wordt verhoogd.

Burgernet app voor uw smartphone
Er is een app voor Burgernet gratis beschikbaar in de App-store en de Play-Store. Smartphone gebruikers kunnen namelijk altijd en overal meehelpen bij het opsporen van verdachte of vermiste personen. Daarnaast kan men worden geïnformeerd over veiligheidsaspecten in de directe omgeving waar men op dat moment verblijft.